Zero Pozitive Publicis is a full-service, advertising and marketing firm. Our purpose is to be the first choice marketing firm in Kosovo for brands with passion, true sense and heart. Zero Pozitive Publicis has derived from the first advertising agency in Kosovo established in 1999.

Six years later, in 2005 Zero Pozitive LLC was established to deliver comprehensive marketing communication services in Kosovo and Albania. In 2006 Zero Pozitive was accredited as The Associate Agency of the Publicis Worldwide Network. Today, Zero Pozitive Publicis is the fastest growing marketing communications firm in Kosovo.

What we do

At Zero Pozitive we believe that unbelievable can be reached. We thrive to do it again and again. We were established to create strong brands and to serve brands with character. Our aim is to deliver functionality. We do this successfully because we listen. Our creative logic lies upon realism, allowing us to deliver long standing contagious actions. We pay thorough attention to what public is saying. Our creations’ have peoples signature!

Services

Zero Pozitive Publicis have brought together the strategic, creative and technological expertise in order to achieve communication excellence on a national and international scale. By offering strength and depth in disciplines as diverse as communication strategy, integrated marketing campaigns, brand building, systems integration, B2B, CRM, advertising, media, public relations and direct marketing, we provide the combined services to ensure client’s communications are effective in all media and across all markets.

Lead the Change

Lead the Change is our mantra and is at the heart of our purpose. We all live in a world of accelerated change. You can either adapt to change, ignore it or lead it. If we want to be effective in building brands we can’t just think different, we have to think ahead. The brands and companies that succeed are those that manage, capture and create change in the world around them. At Publicis, the “Lead the Change” approach is our tool to help brands do this.

the team

Genc Meraku

Genc Meraku

Chairman
Genc Dauti

Genc Dauti

CHIEF FINANCIAL AND OPERATIONS OFFICER
Driton Avdyli

Driton Avdyli

Creative Director

our work

our services

Specialised Communication Services; Creative solutions, Media Services, Direct Marketing, Digital Print & Promotional Supply; allows us to devise the professional, innovative and compelling solutions that most of the communication companies are simply unable to match.

Integrated Marketing Campaign

In all of the contemporary business ontexts, integrated marketing communications are repeatedly used. The sheer complexity of brand-building across different media, and of communicating marketing messages effectively, requires skills, methods and approaches that simply can not be achieved without the integrated methods of communications.

Multicultural Communications

Communications to meet the challenges of cultural diversity are a particular strength and value considering the multicultural challenges in Kosova

Direct Marketing

Zero Pozitive Publicis has created the first ever direct marketing services in Kosova and Albania, which together with international partners, provides solutions tailored to individual brands.

Advertising

Zero Pozitive Publicis includes an operating team connected to the worldwide creative networks, and several regional agencies with special creative flair. The advertising team is positioned in its own way and has its own culture. The service offerings are also distinctive, meeting different client expectations to the final advertising production (TV, Print, and Interactive).

Product Development

We have particular experience in the FMCG market, based on our inside understanding of brands and retailers. Our experienced creative department comes up with conceptual product design and development that include naming, branding, packaging and marketing ideas that deliver maximum appeal to the target audience.

Events / Sponsorship

In this area, Publicis Events Worldwide is a leader for international and corporate conferences, and an expert in large-scale and top-level events. Our Zero Pozitive Publicis event-management team is another of the many Groupe entities organizing targeted, high-quality events.

Media

Zero Pozitive Publicis is the key national player in Media Buying and Consultancy which is linked to the media services giant ZenithOptimedia. It offers a full range of media buying and consultancy services to provide clients with solutions tailored to their specific needs.

Creative

Our company’s creative business is conducted by the highprofile creative team. Services span all aspects of design from initial planning of visual identity to multi layered creative architecture.

Corporate Communications / Pr

Getting the message across the narrowly targeted, diverse groups in key positions calls for specialized know-how, available from our companies. Our companies’ service offerings range from product and brand promotion to institutional and corporate communication, plus crisis communication and issues management.

Branding / Consulting

Zero Pozitive Publicis provides specialized consultancy services in brand and business strategy, well ahead of any operational decision concerning communications tools.

Digital / New Media

Creative teams within our multi door operations have the talent and experience with Interactive technology to anticipate new developments, and regularly enhance the effectives of new media communications.

Shopper Marketing / Incentives

Building Business requires a sales force motivated for effective action as well as a comprehensive approach to the retail environment, often in less conventional distribution channels. Zero Pozitive Publicis has thus developed specialized expertise to raise product and brand profiles and reinforcing the needed sense of direction. Production / Publishing Whatever the media, creativity needs to be backed by production expertise.

"Imagination is more important than knowledge."

Maurice Lévy

from the blog

Genc Meraku

THE ELEPHANT

20 years of journeying!

Post war debris, no radio, no television, no satellite communication and us face to face with it, motivated with the most human idea, to establish communication. We started as a small company with a printed figure of big elephant placed outside the terrace of my office. The elephant was the “hello”, as one of the first marketing messages, a hello to any person, initiating communication in itself.

Read More
Zero Pozitive - Doni Foods

Zero Pozitive organizon ekspozim kreativ në nivelin global për kompaninë “Doni Foods” e cila merr pjesë për vitin e tretë me rradhë në panairin më të madh në botë të produkteve bujqësore të freskëta “FruitLogistica” 2020, me datat 5-7 Shkurt në Berlin.

Doni Foods merr pjesë për herë të tretë në panairin më të madh në botë të produkteve të freskëta –  Fruit Logistica 2020.

“Doni Foods”, kompani lidere shqiptare në sektorin e kultivimit, distribuimit dhe eksportit të produkteve të freskëta, për vitin e tretë me radhë po merr pjesë si ekspozues në një nga panairet më të mëdha, “Fruit Logistica 2020”, ngjarje kjo kryesore në botë për tregtinë globale të produkteve të freskëta.

Panairi “Fruit Logistica”, i cili çdo vit mbledhë mesatarisht 3,200 ekspozues dhe 78,000 vizitorë, mbahet me datat 5-7 Shkurt në Berlin, ku mbledhen kompani nga e gjithë bota që veprojnë në sektorin e agrobiznesit si dhe eksportit dhe importit të produkteve të freskëta.

Ky panair është një platformë ideale që krijon mundësi vendtakimi global dhe lehtëson krijimin e kontakteve të reja, zgjerimin e partneriteteve si dhe identifikimin e blerësve potencial.

Këtë vit, një nga risitë e shumta, është se kompania Doni Foods po shfaqet me brendim të ri e cila ka kaluar nga Doni Fruits në Doni Foods. Ky ndryshim erdhi si nevojë për të përmbushur kërkesat e konsumatorëve tonë duke ofruar një gamë më të gjerë të produkteve cilësore dhe të sigurta për shëndetin e tyre. Produktet tona janë të çertifikuara me standarde ndërkombëtare nga programi i mirënjohur për sigurinë e prodhimeve bujqësore të freskëta, Global G.A.P, standard ky, i cili rritë besueshmërinë dhe sigurinë për klientët dhe konsumatorët tonë.

Gjithashtu, risi tjetër për kompaninë “Doni Foods” është dizajni inovativ i shtandit të ekspozimit në “Fruit Logistica 2020”. Të inspiruar nga slogani “Nga Natyra në Jetë”, shtandi është realizuar i tërë nga druri natyral me idenë për të sjellur frymën e fermës dhe është i tëri i mbuluar me pemë dhe perime të freskëta. Bashkëpunëtor kryesor për realizimin dhe organizimin rreth panairit si dhe për ribrendimin e  kompanisë “Doni Foods” është agjencia lidere e marketingut në Kosovë “Zero Pozitive”.

Për më tepër, pjesëmarrja në këtë panair do të rrisë mundësinë e zgjerimit të kapaciteteve eksportuese – një faktor vendimtar në rritjen e kapaciteteve të kultivimit dhe prodhimit, që do të ketë ndikim direkt në krijimin e vendeve të reja të punës.Zero Pozitive Doni Foods Zero Pozitive - Doni FoodsZero Pozitive - Doni Foods Zero Pozitive - Doni Foods

Kampanja e 20 vjetorit të USAID në Kosovë, nga Zero Pozitive

Per te festuar dhe promovuar 20 vjet te punes se USAID ne Kosove u realizuan disa murale ne qytete te ndryshme te Kosoves, duke i u dhene keshtu mundesine te rinjeve te behen pjese e tyre, se bashku me Zero Pozitive.

Cdo qytet kishte nje histori per te treguar, ndersa secilit prej tyre i shtuam me shume ngjyra.

Kampanja e 20 vjetorit te USAID ne Kosove u realizua nga Zero Pozitive Publicis.

zero pozitive usaid

zero pozitive usaid

zero pozitive usaid

 

zero pozitive usaid

zero pozitive usaid

Ekspozita IMAGINE KOSOVO, nga USAID dhe Zero Pozitive

“Jashtezakonisht te lumtur qe nje date e rendesishme si 20 vjetori i USAID ne Kosove i u besua agjensionit Zero Pozitive Publicis.” – Genc Meraku.

Ekspozita IMAGINE KOSOVO mblodhi te rinje nga vende te ndryshme te Kosoves te cilet permes artit shprehen pikepamjet e tyre per Kosoven pergjate 20 viteve te ardhshme.

zero pozitive usaid zero pozitive genc meraku usaid zero pozitive usaid zero pozitive usaid genc meraku zero pozitive genc meraku usaid zero pozitive genc meraku

Zero Pozitive dhe USAID.
Genc Meraku

genc meraku zero

Genc Meraku dhe ekipi i tij, lider në krijimin e kampanjave promovuese në Kosovë

CEO i Zero Pozitive Publicis Genc Meraku: I lumtur per edhe nje sukses tjeter te ekipit, familjes sime te madhe Zero Pozitive.
Sikurse vitin e kaluar me Ledrin, pastaj me Kiden, tani me Taynen, Prishtines i dhuruam shume muzike, ritem e shume argetim.

Stafi i Zero Pozitive Publicis i udhëhequr nga Genc Meraku,  duke u bazuar në thënien “Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.”  – Gonxhe Bojaxhiu, kanë ndërmarrur një numër të madh të inciativave në shërbim të qytetarëve, përveq se është themelues i kompanisë më të madhe të Marketingut në Kosovë. – Zero Pozitive Publicis, është në të njejtën kohë edhe iniciues i shumë projekteve humanitare në vend.

Genc Meraku ka themeluar agjensine me te madhe te Marketingut ne Kosove Zero Pozitive Publicis, e cila ka te punesuar 51 profesioniste dhe ka krijuar kampanjat me te medha ne historine e Kosoves se pasluftes. Ai poashtu eshte themelues i grupit te menaxhimit “TOK Holding” qe mundeson sherbime te menaxhimit per bashkepunime te shumta ne vend dhe nderkombetarisht. Ai ishte kandidati me i ri per kryetar te Komunes se Prishtines. Genci ishte profesor dhe ligjerues ne fushen e Marketingut dhe Komunikimit dhe Zhvillimit Biznesor ne Universitetin Amerikan te Kosoves.

Marketingu perfshine kampanja, reklama, promocione, shitje, brendim dhe promocion online. Ky proces i mundeson publikut te njoh me afer nje brend. Brendimi i suksesshem perfshine targetimin e audiences e cila vlereson programin e marketingut te kompanise.

Reklamimi eshte nje pjese e vogel por shume e rendesishme e marketingut. Marketingu perfshin nje kombinim te mjeteve permes te cilave mund te dorezohet nje mesazh i paster audiences per produktet e kompanise.  Produkti, çmimi, vendi dhe promocioni jane mjete te cilat mund te dergojne nje mesazh te pgenc meraku zeroaster audiences.

 

contact us